Zubomobil – prva mobilna stomatološka ordinacija u Hrvatskoj

Zubomobil, prva mobilna stomatološka ordinacija u Hrvatskoj, predstavljen je u rujnu 2016. u okviru kampanje “Orbit daruje osmijeh” koju je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje. S ciljem povećanja svijesti javnosti o važnosti pravilne oralne higijene i redovitih dentalnih pregleda djece od prvog do četvrtog razreda, Zubomobil je 19. rujna 2016. prvi put krenuo na turneju u osnovne škole diljem Hrvatske.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata pregledavao je učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije bio samo provođenje pregleda, već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. U okviru turneje, do 2. prosinca je u 50 osnovnih škola u 5 hrvatskih regija pregledano ukupno 5349 djece i čak 180 tisuća zubića.

Odlična prihvaćenost projekta i reakcije u posjećenim lokalnim zajednicama bile su nam poticaj da i ove godine nastavimo s provođenjem dentalnih pregleda i edukativnih aktivnosti. Sve osnovne škole koje su željne sudjelovati u projektu tijekom svibnja se mogu prijaviti za sudjelovanje putem obrasca i na jednostavan način osigurati svojim osnovnoškolcima koji pohađaju od prvog do četvrtog razreda preventivne dentalne preglede.

Tijekom svibnja i lipnja svi ljubitelji Orbit guma za žvakanje, kupnjom bilo kojeg Orbit pakiranja mogu sudjelovati u prodajnoj akciji prikupljanja sredstava za opremanje Zubomobila i preglede zubića diljem Hrvatske. 2% od ukupne prodaje Orbit guma za žvakanje u tom razdoblju bit će izdvojeno za opremanje mobilne stomatološke ordinacije koja na put kreće u rujnu 2017. godine.

O projektu “Orbit daruje osmijeh”

Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.