Pretposljednji tjedan svoje turneje Zubomobil je završio u prekrasnom SOS Dječjem selu Lekenik gdje sreći i uzbuđenju nije bilo kraja.

Share
23.10.2017

Smješteno na pola puta između Zagreba i Siska, prvo hrvatsko SOS Dječje selo Lekenik pridružilo se popisu Zubomobilovih postaja. Na obostrano oduševljenje djeca su se upoznala sa Zubomobilovom stomatološkom ekipom te uživala u druženju s ambasadoricom projekta Doris Pinčić Rogoznica s kojom su otpjevali sada već svima poznatu Zubomobilovu himnu. Malena doza straha od susreta sa Zubomobilovim stomatolozima brzo je nestala te su mališani pozorno slušali savjete o pravilnom pranju zubi te naučili zašto je važno obavljati redovitu dentalnu higijenu. Nakon preventivnog pregleda stomatologa Doris je svima podijelila Orbit poklon pakete i diplome za hrabrost što je svima bio poticaj da nastave voditi brigu o svojim zubićima.

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

“Iz samog naziva projekta “Orbit daruje osmijeh” jasna je njegova namjera. Iznimno nam je zadovoljstvo da smo posjetili ovu predivnu djecu u SOS Dječjem selu Lekenik i uljepšali im dan. Dokaz da radimo dobru stvar su njihovi iskreni osmijesi i interes koji su pokazali o pravilnoj oralnoj higijeni. Nadamo se da će
primijeniti ono što su naučili od Zubomobilovih stomatologa te da će im Zubomobilov posjet ostati u lijepom sjećanju kao i nama”, izjavila je Marina Čulić fischer, glasnogovornica Orbita.

“SOS Dječje selo Hrvatska djeci u skrbi pruža obiteljsko okruženje te im omogućuje sretno i bezbrižno djetinjstvo. Svako dijete odrasta u okruženju SOS obitelji, a emocionalni oslonac i sigurnu luku pronalazi u svojoj SOS mami. SOS obitelj funkcionira kao svaka funkcionalna obitelj u kojoj se djeca uče zdravom načinu života. Također, puno se ulaže i u svakodnevnu redovnu higijenu i pranje zubi. U tome nam je uvelike pomogao i današnji dan tijekom kojeg nas je posjetio veseli Zubomobil. Veliko hvala projektu ‘Orbit daruje osmijeh’ što je prepoznao vrijednosti koje trebamo njegovati i Zubomobilovim posjetom razveselio i educirao našu djecu”, rekla je Neža Šiptar, koordinatorica za odnose s javnošću Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.